Translate

Kiemelt bejegyzés

Rejtett kamerás felvétel- magyar felírattal- arról, hogy árulja a Planned Parenthood magzatok testrészeit

Lebukott az abortuszklinika: megölt magzatok szerveit árulták Szőnyi Szilárd / 2015.07.23., csütörtök 16:50 / 0 Bár a magzatot ne...

2013. október 28., hétfő

Elkészült a bankok devizahiteles mentőcsomagja.... Avagy a nagy BARBA TRÜKK MÁR MEGINT.


Írta : Kozma József

Elkészült a bankok devizahiteles mentőcsomagja. Már pénteken benyújtotta a bankszövetség a csomagot: átfogó javaslatot dolgoztak ki, külön foglalkoznak azokkal, akik tudják fizetni a hiteleiket, és azokkal is, akik nem – közölte a Magyar Televízióval a Magyar Bankszövetség főtitkára. Kovács Levente azt mondta, odafigyelnek a peres ügyekre is, valamint két olyan új pontot is rögzítettek a javaslatban, amelyek a civil szervezetekkel folytatott egyeztetések eredménye.

Ez szép és jó, de a szerződések 95% érvénytelen és semmis, akkor most hol van a jogállam amikor is a jog tiltja a kartelezést, és a másik fél hátrányos helyzetének kihasználását. Hát igen, ha kicsibe csinálod és nem tartozol egy bizonyos csoporthoz akkor rajtad a törvényszigora teljes erejével lesújt. Ha nagyban csinálod, és egy egész országot rabolsz ki akkor a törvényeket már lehet másként is értelmezni, mint ahogyan a jogalkotó szándéka szerint írta azt elő. Szép és jó ami ebben a cikkben olvasható, ( 
http://orientpress.hu/120327 )csak lehet, hogy én tévedek, de miért kellet ehhez társadalmi engedetlenséghez szintjéig eljutni, miért kellet számtalan egyéni tragédiának bekövetkezni? Ahhoz, hogy a bankok a nyereségükből egy kis morzsát dobva lélegzethez juthassanak az emberek. Ilyenkor jut eszembe Hofi Géza polémiája a demokratikus berendezkedésről. "Övék a demokrati miénk a kuss"

Szóval gondom az, hogy nem látom azokat a garanciákat miszerint 1-2 év múlva amikor mindenki megnyugodván, hogy a bankok "megoldották a deviza hitelezés problémáját" ne nyúlnának a jó öreg módszerükhöz, hogy emelik a költségeiket szépen csendben. Aztán megint ugyan ott leszünk ahol most is vagyunk. Mivel véleményem szerint nem ez a megoldás hanem az, hogy a bankoknak a semmisség jogkövetkezményének alkalmazásával kellene elszámolni az ügyfeleivel. Eredeti állapotot vissza kell állítani az ügyfél által eddig befizetett törlesztéseket bármilyen címen történt is az eredeti tőkéből ki kell vonni. Amennyiben maradna még valamekkora tőke amit az adósnak meg kell fizetni akkor a fennmaradó futamidő alatt arányos részletekben legfeljebb a mindenkori MNB alapkamaton forint elszámolással fizeti meg a törlesztő részleteket az adós.

Természetesen így az emberek 98% tudná és képes lenne a hiteleinek a vissza fizetésére, ja és még a rezsiket is tudnák fizetni. Tehát még mindig nem oldották meg a bankok a devizahitelek problémáját, csak egy kis koncot dobtak. Mivel soha nem is volt deviza az ügylet mögött ez mindenkinek nyilvánvaló, így annak kivezetése gyakorlatilag azonnal megtörténhetne. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a bankok eszköz alapon finanszírozták a hiteleket ez azt jelenti, hogy az adós ingatlanának jelzáloglevelét értékesítették egy jelzálogbanknak és az ebből befolyt összeg volt az amit gyakorlatilag kölcsönként folyósított a bank.


 Ja hát ezt sem devizáért hanem forinttért értékesítette az a fránya bank akkor most mi is ez a deviza elszámolás? Szóval ha most azonnal áttérnének a bankok a forint elszámolásra a folyósításkor alkalmazott árfolyamon akkor sem lenne problémájuk, csak kevesebb lenne az extra profit.
Tehát ennyit a bankok megoldási javaslatáról, így pár gondolat erejéig.

Forrás: http://www.facebook.com/kozma.jozsef?fref=ts  Kozma József Jogsegély Szolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése