Translate

Kiemelt bejegyzés

Rejtett kamerás felvétel- magyar felírattal- arról, hogy árulja a Planned Parenthood magzatok testrészeit

Lebukott az abortuszklinika: megölt magzatok szerveit árulták Szőnyi Szilárd / 2015.07.23., csütörtök 16:50 / 0 Bár a magzatot ne...

2013. október 28., hétfő

"Tavaszi szél" című magyar népdallal ! 3 évig készült a klip..Gyönyörű hallgasd meg !

(Bejegyezte SBG Buddha ◄ VilagHelyzete.com ► )


A hollywoodi filmzenék világát idéző zenei tételt komponált Havasi Balázs, amelynek az egyik leghíresebb magyar népdal, a “Tavaszi Szél” a vezető témája. A világzenei tételben Havasi Balázs mellett a magyar népzene olyan szakavatott ismerői képviselik a magyar zenei gyökereket mint Szirtes Edina “Mókus”, Szokolay “Dongó” Balázs, vagy a Magyar Zeneakadémia népzene szakának hallgatói. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világszínvonalú produkciót az elsők között, -a kanadai magyarság körében pedig elsőként mutathatja be a Kanada Világa – a kanadai magyar szó hírportál.


A magyarság igazi értékeit, történelmünk és jelenünk büszkeségeit mindig is szívügyemnek tekintettem a VilagHelyzete blogon, ezért is tartom fontosnak, hogy minél több emberhez eljussanak az ilyen pozitív és lelkünket melengető hírek is. Lehet, hogy sokan lehurrogják az ilyen érzéseket, de én akkor is biztos vagyok benne, hogy bármelyik igaz magyar embernek a szíve megdobban - bárhol is legyen a világban, ha meghallja ezeket a dallamokat. Legyen Ő éppen Washingtonban, Csíkszeredán vagy valahol messze Sydney-ben. Talán ez az, ami mindannyiunkat összeköt és ez az, amit ez a szimfónia is megragad és átad nekünk ....





A szimfónia azért is igazán egyedülálló, mert a magyar zenészek mellett ázsiai művészek is feltűnnek, akik autentikus hangszereiken egy ázsiai népdalból adnak ízelítőt. A kompozíció – amelyben szokás szerint a Budafoki Dohnányi Zenekar és Endi is közreműködik (A Hooligans zenekar dobosa -a szerk.) - egyfajta hidat képezhet a magyar és az ázsiai kultúra között, hiszen egyszerre szimbolizálja a népek különbözőségét és a zene egyetemességét.

“Számomra a Tavaszi Szél egy zenei szimbólum. Sosem rejtettem véka alá, hogy minden sikeremet a magyar zeneoktatásnak, és a magyar közönségnek köszönhetem. Meggyőződésem, hogy a Tavaszi Szél egy olyan dallamunk, amely bárhol a világon sláger lehetne. Mindig is vallottam, hogy születhettünk ugyan különböző földrészeken, a szívünk mélyén mégis mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük, és ez a közös nyelv pedig a zene…” – vallja a zeneszerző.

A különleges világzenei produkcióhoz a videoklip elkészítése közel 3 évet vett igénybe.

A művészek a koncepció szerint egy igazi “gyertya Arénában” álltak a kamerák elé, melyet a stáb pontosan 2013 gyertyából épített meg. A gyertyák meggyújtása közel négy óráig tartott, majd külön kihívást jelentett az egész jelenet leforgatása, mielőtt a gyertyák elégtek volna. “Soha nem fogom elfelejteni, amikor először beültem a gyertyák közé. Amellett hogy a bőrömön éreztem a melegüket, olyan érzés volt, mintha egy ősi szentélyben ültem volna. Úgy tartják, hogy a gyertyaláng a lélek fénye, és engem abban a pillanatban valami mélyen megérintett.” – nyilatkozta a forgatás élményéről HAVASI.

Ez azonban csak egy jelenet – az egész klip elkészítése számos egyéb kihívást is jelentett. Az alkotók (Kriskó László rendező, és Csincsi Zoltán vezető operatőr) látványosan kívánták megjeleníteni a természet ébredését, a tavasz pillanatait, bemutatni Magyarország természeti csodáit, gyönyörű tájakat. 
A stáb a gödöllői Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézetének docensét kérte meg, hogy javasoljon Magyarország területén a videokliphez egy nagy területen elhelyezkedő, romantikus környezetben lévő cseresznyést, amely áprilisban virágzik. A hideg időjárás, majd a hirtelen felmelegedő hőmérséklet miatt csak tippelni lehetett, hogy 2-3 héten belül mikor is borulnak virágba a fák. A stáb így minden nap készenlétben állt a forgatásra, várva a virágzást, míg a megfelelő pillanat el nem érkezett.

Forrás: Kanada Világa

Bejegyezte:   SBG Buddha  http://vilaghelyzete.blogspot.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése